browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Akamas schiereiland

Het Akamas schiereiland, in het westen is een uitgestrekt, authentiek natuurgebied, waar ook relatief weinig mensen wonen. Akamas is het meest oostelijke punt van de drie beschermde planten zones in Europa. Het aantal verschillende soorten planten die hier voorkomen loopt tegen de 600, waarvan er zo’n 35 endemisch zijn. De variëteit in de fauna is eveneens indrukwekkend. 168 verschillende vogels, 12 soorten zoogdieren, 20 reptielen en vlinders waarvan de zeldzame Glaucopsyche Paphos vlinder het symbool is geworden van de regio. Akamas was de plaats waar Aphrodite en Adonis hadden hun liefdesverhaal. Het is een gebied van ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Bijna alle soorten geologische formaties in Cyprus zijn hier terug te vinden.
Akamas is een ideale omgeving voor tal van activiteiten zoals wandelingen, het maken van fietstochten, duiken, vissen, ontdekkingstochten en het observeren van vogels. Op het schiereiland zijn diversenatuurwandelingen uitgezet. Deze Nature trails zijn goed aangegeven en bieden een fantastische kennismaking met dit prachtige beschermde gebied