browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Troodos gebergte

Het Troödosgebergte ligt vrij centraal in het binnenland van Zuid-Cyprus en is erg geliefd onder wandelaars, natuurliefhebbers en toeristen die op zoek zijn naar het authentieke Cyprus. Hier vind je mooie kloosters, kerkjes en kapelletjes, prachtige traditionele woningen en als je op de juiste plekjes komt rust, rust en nog eens rust.
In de wintermaanden is een klein deel van Troodos geschikt voor wintersport, skiliefhebbers kunnen dan de ski's aanbinden en op beperkte schaal skiën op Cyprus.

Wie van wandelen houdt kan perfect terecht in de Troodos bergen. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen en op de vele wandelpaden door de bergen kun je genieten van heerlijke rust en de natuur van Cyprus. Op borden langs de wandelroutes staat informatie over de planten en bomen die je onderweg tegenkomt

Vooral in de zomer is een wandeling of bezoek aan de bergen een welkome afwisseling  Omdat het in de zomermaanden makkelijk ruim boven de 30-35 graden wordt overdag en de bergen een stuk koeler zijn (25-28 graden gemiddeld in de zomer) en er door de bomen tevens volop beschutting is tegen de zon kan een uitstapje naar de bergen gezien worden als een heerlijk dagje de koelte in.
Wie het nog te warm vind kan verkoeling zoeken bij de Caledonian Falls

 

%%wppa%%

%%album=4%%