browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Weer en klimaat

Een van de voordelen van Cyprus is dat de zon het hele jaar door schijnt.

Cyprus is het droogste en warmste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met lange, droge zomers en zachte winters. Het warmst is het in juli en augustus, met minimumtemperaturen tot boven de 30°C.

De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt tussen de 25 en 30°C. De periodes maart-begin juni en september-oktober zijn de beste maanden qua temperatuur.

December tot en met februari zijn de koudste maanden op Cyprus. Zo is het in de bergen gemiddeld maar tussen de 3 en 12°C. Op de besneeuwde hellingen van het Troödosgebergte kan men tussen januari en maart zelfs skiën.

Gemiddeld valt er in de periode oktober-november tot en met maart-april gemiddeld 300-400 mm regen. In de westelijke gebieden kan dit oplopen tot 1100 mm. De rest van het jaar is het droog. Doordat de kalkrijke bodem het water lang vasthoudt blijven in de zomer veel bronnen vloeien maar drogen bijna alle riviertjes uit.

De natuur is in het voorjaar en najaar het mooist en ideaal voor den de fiets of wandelvakanties te plannen. In het najaar  is dorrer maar het water is dan heerlijk opgewarmd dat deze maanden zeer geschikt maakt voor een strandvakantie.

Bekijk hier het actuele weer op Cyprus en klik hier voor de webcam op Latchi (5 km van Prodromi/Polis.